THE BURNER BAND – SIGNS AND WONDERS

Artiest info
 
facebook

Label: Shed Load Records

Zanger-gitarist Lewis Burner uit de Noord-Engelse stad Leeds in het graafschap Yorkshire en zijn zingende en contrabas spelende maatje Ian Blackburn vormden ‘The Burner Band’ om samen een eerste album als duo op te nemen en uit te brengen. “Signs And Wonders” is een verzameling van elf nieuwe liedjes die door Lewis & Ian voor dit album werden gecomponeerd in het country-, bluegrass-, rockabilly- en rock’n’roll-genre.

Lewis Burner had eerder wel al twee volwaardige soloalbums opgenomen: “Dog Songs“ uit 2018 en “Dark Wheels Turn Above Our Heads” uit september 2020, naast de EP’s “No Part Of Nothing” van maart 2020 en “No Part Of Nothing Vol. 2” van februari 2021. Bij de openingstrack en de op de eerste video te horen single “The Blues Came In” zal het onmogelijk zijn om stil te blijven zitten en niet over te gaan tot een swingend dansje. Het volgende nummer “Block Out The Sun” is dan weer traditionele bluegrass van het betere soort zoals u kunt vaststellen bij de live-uitvoering op de tweede video.

Lewis en Ian bespelen beiden zowat alle instrumenten zelf op deze nummers maar voor de song “Company Man” en de countryrocksong en albumtiteltrack “Signs & Wonders” horen we een pedal steelgitaar die bespeeld wordt door Steven Hicken Jr. en hetzelfde snareninstrument wordt bespeeld door Tim Howard bij het country & western-nummer “You, The Devil & Me”. In “Voodoo Queen” wordt dan weer het mondharmonica bovengehaald voor een heerlijke bluesrocksong die wat verderop naar Cajun-muziek à la New Orleans-stijl begint te neigen.

“Don’t Have To Listen” vertoont het meest rockabilly die u op dit album zult kunnen horen terwijl “Pray For The Light” gekenmerkt wordt door de typische bluegrass-instrumenten in de begeleiding. De pure rock’n’roll-sound doet opnieuw zijn intrede in het schitterende nummer “Too Much Blues” waarin Elvis Presley lijkt te zijn verrezen. Met een geluid dat zomaar afkomstig had kunnen zijn uit de legendarische ‘Sun Studios’ van de jaren ’50 scoort ‘The Burner Band’ met het album “Signs And Wonders” een geheide hit in de brede waaier van muziekgenres die ze op dit leuke album brengen.

(valsam)